Ooggetuigenlezing

De laatste zondag van iedere maand is gereserveerd voor een lezing door een ooggetuige: iemand die vertelt over de eigen ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Vaak is de gastspreker een oud-gevangene van kamp Westerbork. Ook voormalig verzetsstrijders, onderduikers en mensen met een andere achtergrond komen aan het woord. De lezingen zijn vrij toegankelijk voor bezoekers van het museum en beginnen om 14.00 uur.

Programma

Zondag 30 december: geen ooggetuigenlezing

Zondag 27 januari: Ernst Verduin
Ernst Verduin (1927) overleefde vernietigingskamp Auschwitz. Na de oorlog wordt hij herenigd met zijn moeder. Maar zijn zus en vader zijn door de nazi's vermoord. Dit is de laatste lezing die Ernst Verduin houdt.

Zondag 24 februari: Jacques d'Ancona
Jacques d'Ancona had een Joodse vader en Nederlands Hervormde moeder. Tijdens de oorlog  dook zijn vader onder, nadat hij een oproep kreeg voor Westerbork. Volgens de papieren zou hij op transport zijn gezet naar Auschwitz, maar hij overleefde de oorlog in de onderduik.

De ooggetuigenlezingen worden verzorgd door het Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII-Heden. Wilt u ook een gastspreker aanvragen? Kijk dan hier voor meer informatie.
 

Terug naar overzicht